фото: Един малък роботизиран кораб без екипаж наскоро приключи своята първа

...
фото: Един малък роботизиран кораб без екипаж наскоро приключи своята първа
Коментари Харесай

Кораб-робот сканира морското дъно

фото: 

Един дребен роботизиран транспортен съд без екипаж неотдавна завърши своята първа и впечатляваща проява на бъдещето на роботизираните морски действия. 12-метровият „ лекомислен кораб без екипаж “ (ППСЕ) на име Maxlimer извърши 22-дневна задача за картографиране на регион на морското дъно в Атлантическия океан.

Корабът е дело на английския SEA-KIT International. Плавателният съд бе ръководен отдалечено посредством сателитна връзка от контролния център в Толсбъри в източна Англия. Мисията беше отчасти финансирана от Европейската галактическа организация.

Роботизираните лодки и кораби дават обещание трагична смяна в метода, по който се работи в морето. Затова доста от огромните проучвателни компании, които ръководят обичайни кораби, към този момент влагат съществено в нови, отдалечено ръководени плавателни технологии. Товарните компании също признават преимуществата на безекипажните кораби от позиция на разноските.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР